RING:

Fra fotograf i Holland til elektriker i Danmark

Fra fotograf i Holland til elektriker i Danmark
30. september, 2019

Fra fotograf i Holland til elektriker i Danmark

I fem år har hollænderen Jeroen Smit været ansat hos Viktech. Friheden og muligheden for at lave mange og vidt forskellige opgaver inden for elektrikerfaget er det ’strømførende kabel’, der giver energi i hverdagen.

Lige nu er Jeroen ved at lægge sidste hånd på Rigshospitalets Teilumbygning. Her er han på job for elektrikerfirmaet Hansen & Søgart fra Rødovre, der varetager en modernisering af alle elektriske installationer i hospitalets laboratorier.

”Jeg har været på denne byggeplads i fire måneder – og I næste uge skal vi aflevere projektet. Så skal jeg holde lidt ferie og besøge min mor i Holland. Efter ferien har jeg en aftale med Jørn, min Viktech-konsulent, hvor vi skal tale sammen om min næste arbejdsplads”, siger Jeroen Smit.

I de seneste fem år har han været ansat hos Viktech, som hjælper den danske byggebranche med at finde det helt rigtige mandskab til opgaverne. Uanset om det gælder en elektriker, en VVS’er, en tømrer, maler eller andet fag inden for El & Teknik, Byggeri eller Anlæg – og uanset om der er brug for en svend eller en arbejdsmand.

Friheden til selv at bestemme

For Jeroen er den helt store fordel ved at være ansat i Viktech, at man har sin frihed. Når man afslutter et projekt, kan man selv bestemme, om man vil direkte videre til en anden opgave, eller om man trænger til ferie eller måske bare et pusterum mellem to projekter.

”Jeg elsker friheden til selv at bestemme. Og jeg plejer faktisk at tage en lille pause - et lille pusterum - mellem opgaverne. Jeg har brug for mentalt at forberede mig på en ny arbejdsplads, nye kolleger og et nyt mind-set. Måden, jeg bedst gør det, er ved at tage et lille pusterum på en uge eller to. Andre kan måske bedre lade op med en større ferie ind i mellem, men netop det har man jo friheden til selv at bestemme”, siger Jeroen.

Ja tak til mange forskellige opgaver

En anden fordel er også alsidigheden. At man prøver så mange forskellige typer opgaver og arbejdspladser.

”For mig som nyudlært var det perfekt at få lov til at prøve så mange forskellige opgaver. Jeg fik hurtigt oparbejdet en rigtig god viden og mange erfaringer, som i dag er et stort plus, når jeg er ude på projekter”, tilføjer Jeroen.

Der er da også fordele ved at være fastansat i én og samme virksomhed. Så kender man alting, man har faste kolleger, og man er en del af et dagligt fællesskab.

”Men i en fast stilling er man også mere låst fast. Det kører mere efter et fast skema. Lige nu nyder jeg min frihed til selv at kunne bestemme. Får jeg en dag tilbudt en fast stilling et sted, hvor jeg kan lide at være, vil det bestemt være interessant, men indtil da sætter jeg stor pris på min frihed og alsidigheden i mine opgaver”, siger Jeroen.

Fotograf i Danmark

Vejen til Viktech var ikke den direkte. For 21 år siden arbejdede Jeroen som fotograf i Holland. En af hans gode venner – en dansk journalist – overtalte Jeroen til at komme til Danmark. De kunne bo sammen nogle måneder, måske lave noget arbejde sammen og rejse lidt rundt.

Det var planen, men efter nogen tid møder Jeroen en dansk kvinde, og det gav lyst til at blive i Danmark. Inden længe fik de også en lille datter, som i dag er 21 år.

At genopfinde sig selv

Jeroen arbejdede i starten som fotograf og supplerede den indkomst med ansættelse i fotobutikker, men smartphones og digitalkameraer satte en stopper for det. At fremkalde billeder blev hurtigt en forhistorisk beskæftigelse. Sammen med finanskrisen i 2008-2009 besluttede Jeroen, at nu var han nødt til at genopfinde sig selv på ny.

”Jeg har oprindelig en elektronikuddannelse fra Holland. Måske skulle jeg gå den vej igen. Jeg besøgte Teknisk Skole på Frederiksberg og spurgte dem til råds. De mente, at det nok var lidt for længe siden, at jeg havde haft hænderne på de strømførende kabler og anbefalede mig at tage uddannelsen igen. Hvorfor ikke? Jeg var arbejdsløs, det var krisetid, så jeg kunne lige så godt bruge tiden fornuftigt. For fem år siden fik jeg mit svendebrev og har siden arbejdet som elektriker hos Viktech”, fortæller Jeroen.

Én fast kontakt hos Viktech

Jørn Nielsen fra Viktech er Jeroens faste kontakt. Ideen om at have én fast kontakt er rigtig god, for det skaber en let, smidig kommunikation. De kender hinanden rigtig godt, og det er en stor fordel, når Jeroen skal matches med de rigtige virksomheder og de rigtige opgaver.

”Det føles så nemt, for vi har helt klare aftaler for, hvornår vi taler sammen, og hvornår jeg har brug for et pusterum. Og det kører virkelig godt. Ellers havde jeg nok heller ikke arbejdet hos Viktech i fem år”, slutter Jeroen.

Vil du også gerne have friheden til selv at bestemme?

Hos Viktech er det dig der bestemmer hvilke opgaver du siger ja til. Din faste kontaktperson gør alt han kan for at tilbyde dig et nyt projekt, når et andet stopper, så du kan få en hverdag med mange forskellige opgaver og udfordringer efter dine ønsker. Lyder det som noget for dig og er du faglært håndværker, så kontakt os med det samme via formularen her:

Del denne nyhed

Flere nyheder