RING:

Jeg bliver konstant udfordret på min faglighed hos Viktech

Jeg bliver konstant udfordret på min faglighed hos Viktech
21. februar, 2020
Emad Bielawska har arbejdet for Viktech siden 2016, og den 51-årige, græskfødte elektriker nyder tilværelsen som fri fugl i fulde drag. “Når du arbejder fast hos et firma, risikerer du at køre fast i det samme arbejde år efter år. Hos Viktech får jeg større variation i mine arbejdsopgaver og bliver konstant udfordret på min faglighed. Og det er vigtigt for mig i mit arbejdsliv”, siger han.

Jeg bliver konstant udfordret på min faglighed hos Viktech

51-årige Emad Bielawska har efterhånden et langt arbejdsliv bag sig. Siden han kom til Danmark fra hjemlandet Grækenland i 2001 med en elektrikeruddannelse i bagagen og sin danske kone ved sin side, har han arbejdet med el-installationer hos en lang række el-virksomheder.

Men det var først, da han i 2016 vendte sin faste stilling ryggen og sluttede sig til Viktechs hold af faglærte håndværkere, at Emad Bielawska for alvor føler, han befinder sig på den rette hylde.

- Når du arbejder fast hos et firma, risikerer du at køre fast i det samme arbejde år efter år. Jeg gider ikke bruge mit liv på at installere eltavler fx., det er jeg for rastløs til. Hos Viktech får jeg større variation i mine arbejdsopgaver og bliver konstant udfordret på min faglighed. Og det er vigtigt for mig i mit arbejdsliv”, fortæller Emad Bielawska.

Variation og udfordringer eksisterer også i rigt mål hos Emad Bielawskas nuværende arbejdsplads DS Stålkonstruktion, der ligger i Hobro.

Her har den erfarne elektriker arbejdet med installation og vedligeholdelse af firmaets mange maskiner siden starten af 2020.

Og Viktechs konsulent Martin Rasmussen, var da heller ikke i tvivl om, at Emad var den rette mand til at løfte opgaven hos DS Stålkonstruktion.

– Normalt arbejder vores elektrikere på byggepladser, hvor de løser nogle helt specifikke opgaver. Sådan er det ikke hos DS Stål, hvor arbejdsopgaverne kan variere på daglig basis. Det kræver en bred vifte af kompetencer og en lyst til at kaste sig ud på dybt vand, og de kvaliteter besidder Emad Bielawska. Han er aldrig bange for at kaste sig over noget nyt”, siger Martin Rasmussen.

Dårlig chef blev vendepunktet

Nye udfordringer var også det, der fik Emad Bielawska til at sige sin stilling op som elektriker hos sin daværende arbejdsplads i 2016.

Før Emad Bielawska blev ansat hos Viktech havde han arbejdet hos forskellige el-virksomheder og sågar startet sit eget firma op, hvor han importerede og eksporterede elektronik.

Emad Bielawska gør meget ud af at komme godt ud af det med sine kollegaer og sætter pris på, at det sociale er i top hos den virksomhed, han arbejder for.

Hos en af sine tidligere arbejdsgivere havde han en chef, som han ikke kunne samarbejde med, og han besluttede sig derfor for at søge nye græsgange.

Virksomheden havde på dette tidspunkt hyret mellem 10 og 15 elektrikere ind fra Viktech, og efter at have snakket med nogle af dem, besluttede Emad Bielawska sig for at søge job som medarbejder hos Viktech. Og han har ikke fortrudt et sekund.

- Jeg elsker at arbejde for Viktech og de muligheder der følger med. I mine tre år som medarbejder hos Viktech, har jeg kun haft to dage uden arbejde. Så jeg føler næsten det er mere stabilt at arbejde på den her måde, end at være fastansat, hvor jobbet jo kan ryge fra den ene dag til den anden. Jeg føler mig altid sikker på, at der kommer nye opgaver. For det meste, når jeg er færdig på en plads om fredagen, får jeg tilbudt en ny plads om mandagen, siger Emad Bielawska.

Stærkt samarbejde sikrer succes

Det er hændt én gang på de tre år, Emad Bielawska har arbejdet hos Viktech, at han befandt sig på en arbejdsplads, han ikke ønskede at være en del af.

Han kunne med sine egne ord “slet ikke arbejde med de her mennesker” og besluttede sig for at gøre noget ved det.

“Jeg ringede til Martin (Rasmussen, konsulent hos Viktech) og sagde: Jeg kan ikke arbejde på den her plads. Har du mulighed for at sende mig et andet sted hen?”. Han svarede: “Giv mig fem dage, så finder jeg en anden plads til dig”. Det var virkelig fedt og satte en streg under, hvor godt et samarbejde vi har. Martin har virkelig været dygtig til altid at holde mig i gang, og det er jeg taknemmelig for, siger han.

Martin Rasmussen husker godt episoden, og fordi Emad Bielawska var så stabil en medarbejder, som aldrig brokkede sig, vidste han, at der skulle handles på problemet.

– Viktech lever af tilfredse kunder, men vores succes afhænger i lige så høj grad af tilfredse medarbejdere. Hvis vi ikke knokler for, at de har det godt, mister vi dem jo bare. Og eksisterer der al for stor udskiftning i vores medarbejderstab, bliver det enormt svært at finde de helt rette folk til kundernes specifikke opgaver, siger Martin Rasmussen.

I dag er tilfredsheden hos Emad Bielawska stadig i top, og han føler sig taget godt imod hos sin nuværende arbejdsgiver DS Stål.

Hvor Emad Bielawska fører elkablerne henne i fremtiden, aner han ikke. Og det har han det faktisk også bedst med.

- Jeg savner overhovedet ikke at være fastansat. Tværtimod nyder jeg, at jeg ikke ved, hvad jeg skal arbejde med i morgen – eller hvilke mennesker, jeg skal samarbejde med. Jeg ser mig selv som et meget positivt menneske, der gør en dyd ud af at få nye venskaber. Og det er der rig mulighed for hos Viktech, siger han.

Bliv en del af Viktech teamet

Savner du også variation i dine arbejdsopgaver og trives du også med at møde mange nye mennesker, så er et job hos Viktech måske noget for dig?

Tilmeld dig vores database her, så kontakter vi dig hurtigst muligt for en snak om hvilke muligheder vi kan tilbyde:

Del denne nyhed

Flere nyheder