RING:

Medarbejdere fra Viktech sætter strøm til væksten i elektrikerfirma

Medarbejdere fra Viktech sætter strøm til væksten i elektrikerfirma
11. december, 2018
Virksomheden W. Johansen El i Ballerup har hyret medarbejdere hos bureauet Viktech i mere end et årti. Og samarbejdet er rigtig godt for forretningen. Det fortæller firmaets direktør, Henrik Bo Andersen. ”Viktech kan levere kvalificeret arbejdskraft i løbet af få dage. De hjælper os med at få kunder i hus, som vi ellers havde været nødt til at afslå”, siger han.

Medarbejdere fra Viktech sætter strøm til væksten i elektrikerfirma

“Jeg var så hamrende træt af mit job. Hvis jeg skulle udskifte én mere el-måler, ville jeg simpelthen kaste op”.

Susan Lindberg lægger ikke fingre imellem, når talen falder på hendes tidligere job. I ti måneder monterede hun et utal af de i alt én million nye elmålere, som efter planen skal stå færdige i Storkøbenhavn til næste år.

Men da 2017 blev til 2018 og foråret bankede på døren, besluttede Susan Lindberg sig for at bryde monotonien og lede efter et nyt job. Og som hun havde gjort det adskillige gange før i sit 25 år lange arbejdsliv, vendte hun sig mod Viktech for hjælp.

“Viktech kan næsten altid finde job til dig et eller andet sted. Og den jobgaranti er guld værd, når man kører surt i sit faste job eller måske pludselig står med en fyreseddel i hånden, hvilket jeg også har prøvet flere gange”, siger hun.

Den 51-årige elektriker har været tilknyttet Viktech af flere omgange. Enten for at få noget fra hånden, mens hun har været på udkig efter andre jobs. Eller for at prøve kræfter med mere specielle jobs, der kunne føje nye redskaber til hendes faglige værktøjskasse. Og netop den erfaring, hun har gjort sig gennem tidligere jobs hos Viktech, har nu hjulpet med, at den 51-årige elektriker igen er blevet fastansat.

”På et tidspunkt sendte Viktech mig ud til en virksomhed, der lavede maskiner til industri – transport af paller, pakning af varer og den slags. Her fik jeg lov til at bygge mange af de forskellige el-installationer op fra bunden. Og de ekstra værktøjer, jeg fik gennem det arbejde, har givet mig masser af fordele i forhold til mit nye job”, siger hun.

Viktech kigger kunderne i øjnene

Susan Lindbergs nye job er som elektriker hos installationsfirmaet W. Johansen El, som ligger i Ballerup og råder over 15 fastansatte elektrikere. Hun startede som vikar hos firmaet kort efter hun blev arbejdsløs, og efter et tre måneders prøveforløb – et såkaldt Try & Hire – blev hun fastansat i august.

Og Susan Lindberg er langt fra den første vikar som har lagt vejen forbi W. Johansen. Ifølge direktør Henrik Bo Andersen har installationsfirmaet brugt medarbejdere fra Viktech eksklusivt de sidste 12 år – og det er der flere grunde til.

“Viktech har simpelthen nogle andre værdier, som fik os til at sige: Det her, det virker sgu. De følger op på tingene og spørger løbende til, om vi er tilfredse med deres folk”, siger Henrik Bo Andersen.

Johansen El har forsøgt sig med andre bureauer gennem tiden, men ofte var kvaliteten af medarbejderne mangelfuld, og for det meste hørte de ikke fra bureauet, før de ringede for at få deres folk hjem igen. ”Sådan er det ikke med Viktech”, fastslår direktøren.

”De er virkeligt gode til at følge op på, hvordan samarbejdet mellem os og deres medarbejdere går. Får vi en ny person ind mandag morgen, ringer Viktech onsdag for at høre, om alt er, som det skal være”, siger Henrik Bo Andersen og fortsætter:

“Viktech tør se deres kunder i øjnene og spørge: Er I tilfredse? Og det er der er mange bureauer, som ikke gør – simpelthen fordi de er bange for svaret. Det er Viktech ikke, og det sætter vi enormt stor pris på”.

Johansen bruger primært Viktechs ansatte på store projekter, som kræver ekstra arbejdskraft. Lige nu har virksomheden hyret fire medarbejdere til et ESCO-energirenoveringsprojekt på Teknisk Erhvervsskole Center (TEC) på Frederiksberg, København til at skifte en masse LED-armaturer. Og Henrik Bo Andersen er ikke i tvivl om, hvorvidt medarbejderne kan løse opgaven.

”Det er jo fagligt kvalificerede folk, vi får ind af døren. De falder hurtigt helt naturligt ind i vores faste team, og når først de har fået vores arbejdsrutiner ind under huden, så kører det ganske gnidningsfrit derfra”, siger Henrik Bo Andersen.

Fleksibel mentalitet giver succes

Indtil videre er det også gået gnidningsfrit for Susan Lindberg hos W. Johansen El.

”Jeg får lov til at løse mange forskellige opgaver her. Lige nu arbejder jeg ude hos vores kunde Coronet Cake Comp, hvor jeg blandt andet hjælper med at få deres maskiner op at køre igen, hvis strømmen ryger eller elektronikken driller”, siger hun.

Og selvom den 51-årige elektriker har været glad for at være under Viktechs vinger, hilser hun stabiliteten ved et fast job velkommen.

”Jeg kan godt lide noget mere fast og stabilt arbejde, hvor jeg er omkring de samme mennesker hver dag”, forklarer Susan Lindberg.

Skal man tro de seneste tal, er det dog langt fra alle, som har samme behov. I hvert fald er antallet af vikarer i eksplosiv vækst i disse år. Ifølge en analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd lavede i samarbejde med HK Privat sidste år er antallet af vikarer på det danske arbejdsmarked steget fra 26.000 i 2013 til 36.000.

De tal luner hos W. Johansen El, der har fået styrket deres forretning gennem samarbejdet med Viktech.

”Hvis jeg får et opkald mandag fra en kunde, som ønsker at hyre os, men alle mine medarbejdere er tilknyttet andre projekter, så ved jeg, at Viktech kan levere kvalificeret arbejdskraft i løbet af få dage. På den måde hjælper de os med at få kunder i hus, som vi ellers havde været nødt til at afslå”, forklarer Henrik Bo Andersen.

Og intet tyder på, at samarbejdet mellem Viktech og W. Johansen El vil ophøre inden for den nærmeste fremtid.

“Jeg bliver ofte kontaktet af andre vikarbureauer, som ønsker at få os som kunde. Og jeg tøver aldrig et sekund med at afvise dem. Samarbejdet med Viktech fungerer så glimrende, at jeg overhovedet ikke har lyst til at prøve andre”, siger han.

Læs mere om W. Johansen El her: https://www.w-teknik.dk/

Har du også brug for faglærte fleksible elektrikere?

Lad Viktech hjælpe dig med at finde de medarbejdere du mangler her og nu. Du kan booke vores folk både for længere og kortere perioder og vi tilbyder også en “Try & Hire” ordning hvor du kan afprøve en af vores medarbejdere i 3 måneder og så vælge at fastansætte ham/hende efterfølgende:

Er du faglært elektriker mellem job eller leder du efter nye udfordringer, så bliv en del af Viktech teamet. Du får tilknyttet en fast konsulent, som gør alt hvad han kan for at have et nyt projekt til dig, når et andet slutter.

Del denne nyhed

Flere nyheder