RING:

Tredje generation er på trapperne hos Malerfirmaet Kurt Hansen

Tredje generation er på trapperne hos Malerfirmaet Kurt Hansen
2. marts, 2020
Malerfirmaet Kurt Hansen A/S i Glostrup står midt i et generationsskifte. ”Der er mange udfordringer og overvejelser, men vi gør det i en glidende, naturlig proces”.

Tredje generation er på trapperne hos Malerfirmaet Kurt Hansen

Tredje generation, Tim Hansen, er ved at gøre klar til at overtage familieforetagendet, Malerfirmaet Kurt Hansen, stiftet af hans farfar og videreført af hans far, Jørgen Hansen.

Firmaet kører godt og har 15-20 faste medarbejdere, der indimellem får fleksibel, midlertidig hjælp udefra. Dygtige Viktech-medarbejdere, der hyres ind, når opgaverne er for mange og tiden for knap.

Glidende generationsskifte

Udover driften og den konstante udvikling af firmaet er det også opgaven med det forestående generationsskifte, der fylder en del i kalenderen.

”Vi gør det i en glidende, naturlig proces. Min far og jeg har stort set de samme opgaver, lige meget ansvar, lige mange timer, men det er stadig min far, Jørgen, der sidder for enden af bordet. Men i en glidende proces over de næste år er det gradvist mig, der tager mere og mere over”, siger Tim Hansen.

Netop den gradvise proces er god for mange ting. For kunderne, der oplever en kontinuerlig, ensartet opgavehåndtering, service og kvalitet. For samarbejdspartnere, banker og revisorer, som har vished for, at Tim er helt på samme side i bogen som de tidligere generationer. Og ikke mindst internt for Tim og Jørgen selv.

”Det giver god ro og overskud, når jeg overtager opgaverne og ansvaret – med min far på sidelinjen i en overgangsperiode. Rigtig mange, der står i samme situation som os, er optaget af, at generationsskiftet skal ske på et specifikt tidspunkt. Vi tager det stille og roligt, fordi vi mener, at det er det bedste for alle parter”, tilføjer Tim.

Og så er der jo lige den politiske varme kartoffel – snakken om at øge arveafgiften fra 5 til 15% – og mange forskellige skattemæssige modeller for, hvordan vi reelt kan gennemføre generationsskiftet.

”Det er jo det helt store kunststykke, så vi gør god brug af advokater og revisorer for at navigere i det”.

Fra garage til værksted

Malerfirmaet Kurt Hansen har eksisteret siden 1950, hvor farfar Kurt Hansen startede firmaet. De første år i en garage på Gasværksvej tæt på Københavns Hovedbanegård, hvor forholdene var små, og telefonen blev passet fra den lokale købmand.

Da tiden kom, hvor pladsen blev for trang, flyttede firmaet til et reelt værksted i Glostrup. I dag har firmaet stadig til huse i Glostrup, men blot på en anden adresse, og dækker hele Sjælland fra den lokation.

Tim har været i firmaet siden 2008 og er dermed allerede for længst forbi sit 10-års jubilæum i familieforetagendet.

Fra kontordame til digitalisering

Et sted, hvor Tim har sat sit tydelige aftryk, er på administrationen. For år tilbage var det kutyme at have en kontordame og sekretær, men den jobfunktion er sparet væk.

”Vi har ingen administration og ingen kontordame. Alting kører elektronisk – f.eks. angiver vores svende deres timeregistrering via en app til telefonen. Vi har automatiseret og digitaliseret alt, hvad vi kan, så vi er ret atypiske. Tidligere har vi haft kontordame/sekretær, men der er simpelthen ikke nok timer – med mindre hun skal begynde at smøre vores madpakker og gøre rent. Vi har taget et digitalt kvantespring og kan nu spare vores lønudgifter til administration”, fortæller Tim.

Også når det gælder bogholderi og regnskab, har firmaet valgt at automatisere og digitalisere og dermed spare en bogholder væk. Med det set-up, malerfirmaet har i dag, kan Jørgen og Tim nøjes med at tjekke tallene og godkende, inden tallene ryger afsted til firmaets revisor.

”Vi er meget glade for samarbejdet med Viktech. Det giver os let og hurtig mulighed for at skrue op og ned for antallet af medarbejdere. Vi betaler, når vi har brug for mandskabet, men har ikke byrden, når vores faste stab kan klare opgaverne”, fortæller Tim Hansen.

Igennem flere år har firmaet haft stor glæde af Viktechs tyske medarbejdere – bl.a. Marco Tischler. Han kender firmaet, leverer en høj kvalitet og fungerer godt ude på byggepladsen – fagligt og socialt. I flere omgange har Tim og Jørgen talt om at ansætte bl.a. Marco, men der er ikke altid arbejde nok til at kunne beskæftige Marco fast hele året.

Generelt er den fleksible bemanding en stor lettelse i hverdagen. Ingen bekymringer om der er nok arbejde til alle, eller om den medarbejder, man har ansat, reelt fungerer godt.

”Vi kontakter vores faste konsulent, Alexander Wejlemann. Han kender os igennem 4-5 år og gør altid sit bedste for at hjælpe os med de rigtige medarbejdere. Nogle gange har vi først givet ham adressen søndag aften, og mandag morgen er han mødt ude på byggepladsen sammen med det mandskab, vi har brug for. Servicen er i top, og vi nyder den fleksibilitet, som Viktech giver mulighed for”.

Når jobbet starter, er det normal praksis, at Alexander er med til at starte opgaven op, sætte Viktech-folkene i gang, og så følger han løbende med og sikrer sig, at alt går, som det skal.

How do you do?

Sproget kan for nogle være en mental hurdle, men hos Tim, Jørgen og co. har man fundet metoder, der virker i hverdagen. Selv om Marco ikke kan noget videre engelsk, og Jørgen ikke kan tysk, har de to formået at finde fælles fodslag og få det til at fungere.

”Man kommer langt med Google Translate, fagter og mimik – og i vores tilfælde har Marco også lært en smule dansk. Når han kommer ud på en byggeplads, er Marco som faguddannet desuden så meget hjemme i sit fag, at han kan se, hvad der skal ske. Mange bække små – og kommunikationen kører. Er der noget helt særligt, som er svært at forstå, kan vi altid kontakte Alexander. Hos Viktech er der medarbejdere, som er flydende i tysk, og de træder til og hjælper, hvis der en sjælden gang er brug for det”.

Fem hurtige om firmaet Kurt Hansen A/S

  • Familievirksomhed med tre generationer
  • Mere end 65 års erfaring
  • Alle typer malerarbejde – Inde og ude. For private, firmaer og boligselskaber.
  • Dækker hele Sjælland.
  • Loyale medarbejdere – Fast stab på 15-20. Flere har været her i +25 år.


Læs mere om Malerfirmaet Kurt Hansen her: https://khas.dk/

Kan fleksible medarbejdere også være en løsning for dit firma?

Har din virksomhed ligesom Malerfirmaet Kurt Hansen udsving i antallet af opgaver, så lad Viktechs fleksible medarbejdere hjælpe. Du kan leje faglærte håndværkere for en kortere eller længere periode, når dine egne folk ikke kan følge med. Ring 70 20 90 43 eller skriv via linket herunder. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at fortælle dig om dine muligheder.

Er du faglært maler og kunne du tænke dig at arbejde for forskellige virksomheder, hvor opgaverne er forskelligartede og hvor du møder mange nye mennesker. Så kan Viktechs malerteam være et godt match for dig. Tilmeld dig vores database her. Så kontakter vi dig hurtigst muligt for at fortælle om de muligheder der er.

Del denne nyhed

Flere nyheder