RING:

Medarbejdere fra Viktech giver mulighed for at gabe over flere opgaver

Medarbejdere fra Viktech giver mulighed for at gabe over flere opgaver
14. marts, 2019
Beskæftigelsen i malerfaget er rekordhøj, og manglen på danske malere er højere end nogensinde. Det får flere og flere virksomheder til at hyre udenlandske vikarer ind. Hos virksomheden Vagn Tønder i Esbjerg svinger fire malere fra Tyskland penslen på fuld tid. Og det er nødvendigt for firmaets succes. “Hvis vi ikke brugte eksterne medarbejdere, ville vi være nødt til at sige nej til en masse opgaver. Så de spiller en rigtig vigtig rolle for vores forretning”, siger direktør Tina Nielsen.

Medarbejdere fra Viktech giver mulighed for at gabe over flere opgaver

Der er brug for fibermontører som aldrig før. Ifølge tal fra Energistyrelsen er antallet af kobberbaserede bredbåndsabonnementer faldet med 88.000 fra midten af 2016 til midten af 2017, mens antallet af fiber- og kabel-tv-abonnementDer er travlt i malerbranchen for tiden. Rigtig travlt. Antallet af beskæftigede i maler- og glarmesterfaget er steget med 700 personer fra 12.800 til 13.500 fra 1. kvartal 2017 til 1. kvartal 2018. Det giver en stigning på 5,2 procent siden sidste år. Kun 5,2 procent af alle nyuddannede ledige malere fandt ikke et job inden for seks måneder. Det er den faggruppe med lavest ledighed blandt nyuddannede, kun overgået af faggrupper som mekanikere og VVS’ere, der ligger på 4,3 procent.

“Det er glædeligt og forventeligt, at der er stigning i beskæftigelsen i byggefaget – og malerfaget i særdeleshed. Vi konstaterer også, at den flotte udvikling giver optimisme i malerfaget”, udtaler direktør for Danske Malermestre Ole Draborg.er er steget med cirka 53.000 abonnementer.

Fiber- og kabel-tv udgør dermed nu lidt over halvdelen af de i alt 2.489.000 fastnet bredbåndsabonnementer i Danmark med en andel på tilsammen 52,4 procent i midten af 2017.

“Vi kan godt mærke, at der er stor efterspørgsel på fibermontører. Vi har i alt 40 medarbejdere, som er i stand til at montere fiber, og lige nu arbejder mellem 18 og 20 af vores teknikere med at montere fiber i hele landet. Størstedelen af vores opgaver er fiber-til-hjem – altså fibermontering hos privatkunder”, siger Jesper Birkkjær.

Han er ansvarlig for Viktechs “tele- og serviceafdeling”, som bl.a. sender vikarer ud til forskellige tele-og fiberkunder.

Og virksomhederne sukker efter vikarer lige nu. Antallet af beskæftigede i vikarjob er på et rekordhøjt niveau. I 2017 var mere end fire procent af lønmodtagere i Danmark – altså godt og vel 120.000 personer – beskæftiget i vikarbranchen. Det viser en analyse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som netop er blevet udgivet.

Eksterne folk giver plads til nye opgaver

Optimisme er der også at spore hos malerfirmaet Vagn Tønder i Esbjerg. Direktør Tina Nielsen har siddet bag roret hos virksomheden, siden hun købte den i januar 2004. Og sjældent har hun oplevet så megen travlhed. Medarbejderne hos Vagn Tønder har knoklet med at få renoveret lejlighederne i en stor boligforening på Stengårdsvej i Esbjerg i snart to år, og i 2018 har malerfirmaet også svunget malerpenslerne over en helt ny kampvogns-hal på den danske militærlejr Oksbøllejren. Men selvom Tina Nielsen hilser de mange opgaver velkommen, så bekymrer hun sig også for fremtiden.

“Vi har meget travlt for tiden, og det er jo dejligt. Men vi kæmper hårdt for at få danske malere ansat i virksomheden. Der går simpelthen ikke nogen ledige pt. Derfor besluttede vi os for knap to år siden at hyre medarbejdere ind fra Viktech,” fortæller den 46-årige direktør.

vagntoender 2 min

I alt fire medarbejdere fra Viktech arbejder fuldtid hos Vagn Tønder. To af dem har gjort det siden 2016, mens de to sidste først kom til i starten af 2018. Og Tina Nielsen er ikke i tvivl. Så længe antallet af nyuddannede malere bliver ved med at falde, er de ekstra hænder en absolut nødvendighed for virksomhedens overlevelse.

vagntoender 1 min

“Hvis jeg ikke havde ekstra arbejdskraft i form af vikarer, ville jeg være nødt til at sige nej til en masse opgaver. Samarbejdet med Viktech giver derfor en stor frihed og fleksibilitet i forhold til, hvor mange opgaver vi kan gabe over. Så de eksterne medarbejdere spiller en rigtig vigtig rolle for vores forretning”, siger Tina Nielsen.

Vikarerne hos Vagn Tønder kommer alle fra Tyskland, men det ser malermesteren ikke som noget problem. Kommunikationen foregår på en blanding af engelsk, dansk og tysk, og Tina Nielsen føler ikke, at noget går tabt i oversættelsen. Faktisk har hun ikke noget at klage over, når det kommer til de uafhængige folk som arbejder for hendes firma.

“Jeg er meget tilfredse med mine medarbejdere fra Viktech. De har et samme gå-på-mod som mine fastansatte malere, og de er meget dygtige til at planlægge deres daglige arbejde. Desuden arbejder de meget selvstændigt, og det er vigtigt, så jeg ikke skal bruge tid på at gå og holde dem i ørerne hele tiden”, siger Tina Nielsen med et smil.

vagntoender min

En del af fællesskabet

Hos Vagn Tønder gør man en stor dyd ud af at få de eksterne medarbejdere til at føle sig som en del af holdet. De bliver inviteret med til julefrokost, får julegaver og deltager i hygge på værkstedet på lige fod med virksomhedens fastansatte. Hvis man vil have det bedste ud af sine medarbejdere, er man nødt til at udvise åbenhed, tillid og respekt, slår Tina Nielsen fast.

“Det er utrolig vigtigt for mig, at mine medarbejdere fra Viktech også føler sig inkluderet i fællesskabet på arbejdspladsen. De er jo en lige så stor del af firmaet, som mine fastansatte, og det skal de kunne mærke. Hvis de altid føler sig velkomne og bliver behandlet på lige fod med de andre malere, så er der også større chance for, at de yder deres bedste”, siger hun.

vagntoender 3 min

Siden de to første malere fra Viktech blev ansat i virksomheden for to år siden, har Tina Nielsen samarbejdet med Viktechs konsulent Hans Ole Ravnholt. Det er ham, hun ringer til, hvis der dukker spørgsmål op undervejs i samarbejdet – eller der en sjælden gang er et problem, som skal løses.

Og samarbejdet med Hans Ole Ravnholt og Viktech generelt har med Tina Nielsens egne ord været “upåklageligt”. Faktisk har tanken aldrig strejfet hende at skifte bureau.

“Jeg kender efterhånden Hans Ole og Viktech så godt, at de ved, præcis hvilke folk, jeg gerne vil have ind i min fold. Og det gør jo mit arbejde langt lettere. Man kan sammenligne det lidt med at gå til lægen. Ingen ønsker jo at skifte læge og starte forfra med at opbygge et stærkt tillidsforhold og en indbyrdes forståelse for hinanden,“ forklarer hun.

Læs mere om Malerfirmaet Vagn Tønder her: https://vagntonder.dk/

Har du også svært ved at finde ansatte?

Hos Viktech kan vi hjælpe med at finde den faglærte maler eller håndværker du lige står og mangler. Kontakt os med det samme for at høre om mulighederne for at leje en af vores dygtige medarbejdere.

Er du faglært håndværker og har du lyst til at få en varieret hverdag, hvor du får lov at lave mange forskellige opgaver og møde mange nye mennesker, så bliv medarbejder med det samme. Så står du først i køen, når vi får relevante projekter ind fra vores kunder.

Del denne nyhed

Flere nyheder

Viktech

Renoveringsprojekter: Styrk dit byggeri med erfarent vikarmandskab

Renoveringsprojekter er en vigtig del af byggebranchen, og det er afgørende at have det rette vikarmandskab, uanset om det drejer sig om små eller store projekter. I denne artikel vil vi udforske vigtigheden af at vælge det rette vikarmandskab til dine renoveringsprojekter og hvordan det kan hjælpe med at sikre succes og kvalitet i dit byggeri. Hvad er formålet med renoveringen?Formålet med renoveringen er at forbedre og opdatere bygningen eller strukturen. Renover...
27. marts, 2024
Viktech

Elektriker, Tømrer og Maler Vikarer i København til Byggeri og Industri

Har I brug for ekstra hjælp til jeres byggeprojekt i København? Vi har et stort team af faglærte håndværkere, der er klar til at træde til med kort varsel. Du skal blot informere os om dine behov og tidspunktet for opstart.Lej faglærte håndværkere hos ViktechNår du står over for et byggeprojekt, er det vigtigt at have det rette team af faglærte håndværkere. Dette gælder uanset om det er et stort industriprojekt eller en mindre renovering. Hos Viktech kan vi hjælpe dig med at finde de rette hå...
8. februar, 2024
Viktech

Aarhus vikarer: Lej elektrikere, malere eller tømrere til dit projekt

Har du et byggeprojekt i Aarhus, som du har brug for ekstra hjælp til? Hos Viktech har vi et stærkt og bredt team af faglærte elektrikere, malere og tømrere, som kan træde til, når det gælder. Det eneste, vi behøver at vide fra dig, er dine konkrete behov, og hvornår du ønsker, at vi skal træde til!Lej kompetente håndværkervikarer i AarhusNår det kommer til at gennemføre et byggeprojekt, er det af afgørende betydning at have det rette hold af faglærte håndværkere ved sin side. Uanset om du st...
2. februar, 2024