RING:

En kvinde i en mandeverden

En kvinde i en mandeverden
7. oktober, 2022
Da Malene Yde Tølbøll Gregersen tidligere på året søgte væk fra sit job som kontorassistent, faldt valget på Viktech og et job som fibertekniker. Trods brancheskiftet og jobbet i et mandsdomineret felt trives Malene, og hun opfordrer nu flere kvinder til at gå samme vej.

Jobbet som fibertekniker hos Viktech har vist sig at være det helt rette for Malene Yde Tølbøll Gregersen, selvom hun som kvinde og uden reel håndværksmæssig erfaring på papiret ikke ligner den klassiske kandidat til jobbet. Fuld af gåpåmod sendte hun i februar alligevel en ansøgning afsted, og efter en kort samtale stod det klart, at Malene var en god kandidat til jobbet. Efter et fiberkursus hos Viktech var hun derfor klar til at komme ud med en erfaren fibertekniker og lære faget rigtigt at kende.

Kvindelig fibertekniker fra Viktech med fibersplidser

”Efter kurset havde jeg tre ugers sidemandsoplæring, og så var det egentligt mit eget ønske at komme ud og køre selv. Normalt havde vi fire ugers oplæring, men det er nemmere for mig, når jeg selv har fingrene i det. Og så kan man jo altid ringe til dem, der har lært en op og spørge til råds”

Et naturligt, men stort skifte

Malene Yde Tølbøll Gregersen fortæller entusiastisk om sit skifte til fiberbranchen, og selvom hun måske ikke har den store faglige erfaring, lægger hendes baggrund alligevel op til, at hun ville trives i en mandeverden.

”Jeg havde da tænkt lidt over, at det er et stort brancheskifte, men jeg er fuld af gåpåmod og altid klar på at lære nye ting, så det var ikke en hindring for mig. Jeg er også vokset op som lillesøster til tre drenge, så jeg er nok det man ville kalde en ’drengepige’. Og så er jeg uddannet i Forsvaret, så jeg er vant til at begå mig blandt mange mandlige kollegaer”

Måske derfor føler Malene sig godt hjemme blandt kollegaerne. Og selvom hun indimellem får en kommentar med på vejen fra en kunde om, at det er utraditionelt at se en kvindelig fibertekniker, oplever hun det ikke som tvivl på hendes evner.

Det er da også netop mødet med kunder, som Malene fremhæver som det bedste ved jobbet som fibertekniker. Hun foretrækker nemlig at komme ud blandt mennesker og blive udfordret på helt andre måder end i jobbet som kontorassistent.

”Det er nogle helt nye kompetencer, jeg har fået, efter jeg er startet. Jeg er da selvfølgelig blevet mere ferm med en skruemaskine, end jeg var før, men mest handler det om, at man bruger hovedet på en anden måde. Man kan godt komme ud for at skulle tænke anderledes for at få fiberen helt på plads”

Et godt råd

Håndværksbranchen er ikke kendt for sine mange kvindelige medarbejdere, og man kan som kvinde være nervøs for at møde fordomme. Det er dog ikke Malenes oplevelse med arbejdet som tekniker hos Viktech og deres kunder. Derfor har hun bare ét godt råd til andre kvinder, der overvejer, om fiberteknik er vejen for dem:

”Jeg vil sige ’spring ud i det’, fordi det er et vildt fedt job. Dagene er aldrig ens, selvom det man laver er noget af det samme. Du støder hele tiden på udfordringer som skal løses, og det synes jeg er superfedt. Så det er bare med at få sendt ansøgningen afsted”

Del denne nyhed

Flere nyheder