RING:

Fiberuddannelse hos Viktech

Fiberuddannelse hos Viktech
28. februar, 2020

Fiberuddannelse hos Viktech

2020 startede med noget helt nyt for 3 nysgerrige medarbejdere, der lige inden jul valgte at sige ja tak til nye udfordringer hos Viktech fra årsskiftet.

De tre medarbejdere skulle uddannes i at komme ud at installere FTTH (fiber hos private) allerede d. 6. januar, og gennemførte i den anledning et grundlæggende fiberkursus i vores nye kursuslokale i Århus.

Det nye kursuslokale har til formål at give en grundlæggende teoretisk viden om fiberoptik og materialer, der benyttes af vores kunder. Kursuslokalet er opsat med 6 båse til installationer som hver især har blæserør, gadeskabe og materialer, der afspejler det, man møder ude i virkeligheden. Dette giver rig mulighed for at skræddersy et kursus præcis efter kundens behov. Både i forhold til blæsning, splidsning samt kvalitetssikring (måling).

Peter Jensen som har arbejdet for Viktech i 6 år har stået for deres uddannelsesforløb og forklarer:

”Morten, Emil og Lars har lavet et fremragende stykke arbejde! Hvis man tænker på, at det i går var første gang de har splidset fiber og i dag har formået både at lave en kundeinstallation samt splidsning i et gadeskab, så synes jeg det er imponerende. Nu mangler de bare at få indarbejdet en rutine, så har kunden 3 rigtig gode mænd. Jeg syntes dette er et rigtigt godt initiativ fra Viktechs side; både for kundernes skyld men også for teknikkernes karrierer”

Emil Dalager er uddannet elektriker, men har siden 2016 arbejdet for Viktech med installation af COAX for flere af Viktechs kunder. Da han fik tilbuddet om at arbejde med fiber for en af Viktechs kunder, som han kendte fra tidligere, var det ikke et svært valg. ”Jeg synes det var på tide at få en opgradering til fiber, som vinder mere og mere indpas frem for COAX. Det er her jeg kan se en fremtid og jeg glæder mig til at komme ud at prøve kræfter med det Peter har lært mig”

Morten Sandau har en baggrund som elektromekaniker, og startede faktisk også sin COAX-karriere hos Viktech tilbage i januar 17, da han arbejde på et projekt for en af Viktechs kunder. Efterfølgende har han arbejdet på forskellige andre projekter, men synes at tiden var rigtig til at lære noget mere om fiber, da også han kan mærke hvor fremtiden er mest sikker.

”Peter har været god til at forklare de forskellige processer og ved hvad han taler om. Jeg synes det har været spændende. Det eneste ærgerlige er at Emil og jeg nok ikke kommer til at arbejde sammen med Lars (3. kursist) foreløbigt, men måske vi ses på et af de kommende medarbejderarrangementer” udtaler han.

Lars Frankfurth Christensen er oprindeligt uddannet radiomekaniker og har efterfølgende taget en uddannelse som elektromekaniker. Lars arbejdede på et projekt for en af Viktechs kunder i efteråret, og skyndte sig også at sige ja tak til tilbuddet om fiberkurset, med efterfølgende job hos en af Viktechs kunder. ”Det er rigtig godt at man som medarbejder hos Viktech kan blive sendt på efteruddannelse og få mulighed for at dygtiggøre sig og dermed være rustet til en endnu bredere pallette af jobs. Det nye kursuslokale fungerer super og der har ikke manglet noget i de dage vi har modtaget undervisning af Peter”, siger han.

1. dag

Den første dag var fokus på at lære kursisterne hvordan en fiber grundlæggende fungerer, samt lidt om de mest gængse fibertyper. Efterfølgende blev kursisterne sat ind i funktionerne samt brugen af deres udleverede splidsere og værktøj. Dagen blev rundet af med en praktisk opgave hvor kursisterne skulle terminere en patchskuffe og splidse kablet i en muffe.

2. dag

På andendagen blev der fokuseret på oplægning og dokumentation. Kursisterne blev introduceret til et gadeskab, samt en type kundeafslutning der skulle opsættes. Efterfølgende skulle gadeskabet splidses efter en udleveret splidseplan og der skulle laves en dæmpningsmåling som kvalitetssikring.

Har du en teknisk baggrund og har du mod på at lære noget om fiber?

Så kan det være at vi har et job til dig. Vi kører løbende nye kurser i samarbejde med vores kunder, hvor du så efterfølgende kommer i først træning og siden job hos en af vores fibersamarbejdspartnere. Udfyld formularen herunder, så kontakter vi dig hurtigst for at fortælle om de muligheder vi kan tilbyde.

Del denne nyhed

Flere nyheder