RING:

Headhuntet til coax og fiber

Headhuntet til coax og fiber
22. september, 2022
John Bjerg fylder snart 64 år. For et par år siden prøvede han for første gang i sit lange arbejdsliv at gå arbejdsløs. Hurtigt blev han dog headhuntet til Viktech, hvor han nu arbejder på fjerde år

Headhuntet til coax og fiber

Et job hos Viktech har vist sig at være det helt rigtige for elektriker, John Bjerg. Igennem de seneste fire år har han været på opgave for Stofa (i dag Norlys) og skabt løsninger med coax-kabler, så der også er internet de steder, hvor fibernettet ikke er lagt. Og hele foråret er han hyret til en opgave for Dansk Kabel TV, hvor han skal være med til at trække og installere fibernet i Aarhus.

Det var ikke lige det, John havde set i krystalkuglen, da han blev opsagt for nogle år siden efter et langt arbejdsliv i fastansættelse.

Der gik dog ikke længe, før John fik en uopfordret henvendelse fra Jesper Birkkjær, en af Viktechs 12 konsulenter.

fibertekniker vikar installerer og splidser fiber i kontor

"Han havde set mit CV og mente, at jeg ville være meget kvalificeret til nogle af de opgaver, som de løser for virksomheder i hele landet. Det lød så godt, at jeg bare sprang ud i det – og pludselig var jeg på vej til Viktech i Risskov for at hente min firmabil og værktøj. Dagen efter skulle jeg starte hos Stofa og hjælpe til på deres coax-projekter"

John Bjerg

Lærte nyt

John fik også en pc, særligt måleudstyr og specialværktøj, og umiddelbart efter fulgte en indledende instruktion i jobbet og udstyret. Han havde tidligere beskæftiget sig med teknikken og teknologien – blot i en anden sammenhæng – så hurtigt fik han viden og erfaring med dette konkrete job.

Og det er netop en af de helt store fordele ved at arbejde hos Viktech, hvis man spørger John.

"Du får de bedste odds for at have succes i jobbet. Jeg gik sammen med én, der vidste alt om de gamle coax-kabler, og som har øset af sin viden og erfaringer. På den måde har jeg fået mange nye kompetencer og en kolossal viden på området. For mig er Viktech derfor også en oplagt vej at gå, når man gerne vil tillære sig nyt, få endnu mere viden og erfaringer med i bagagen"

John Bjerg

Formand og tunge opgaver

John startede som ekstra mandskab, men i takt med at han beviste sit værd og sine evner, blev han formand og koblet på tungere opgaver med blandt andet fejlfindinger og afslutninger ude hos kunderne.

I dag er John stadig ansat hos Viktech – men nu på opgave for Dansk Kabel TV i Århus. Her er han med til at trække fiber og udarbejde installationer, der kan sikre hurtigt bredbånd til borgerne.

Inden længe fylder John 64 år og må i realiteten gerne gå på efterløn. Det ligger imidlertid ikke i kortene, for John vil gerne fortsætte, indtil han kan gå på pension. Hvis det fungerer godt for alle parter, vil han gerne blive ved nogle år endnu.

Det bedste råd

Til yngre såvel som ældre håndværkere, der er røget ud af arbejdsmarkedet, er John overbevist om, at et liv som vikar er den helt rigtige vej at gå.

"Det er et godt springbræt ind i mange forskellige virksomheder og mange typer opgaver. Det giver masser af erfaring, viden, netværk og kontakter. Mit allerbedste råd til andre er at vise, hvad man kan, og at man har lyst til at arbejde. Man skal være mødestærk og en god kollega. Det er med til at skabe en god arbejdsplads og et godt arbejdsliv"

John Bjerg
Del denne nyhed

Flere nyheder