RING:

Skal du bruge en håndværker?

Skal du bruge en håndværker?
28. januar, 2021

Leder: Skal du bruge en håndværker?

Pas på de skjulte udgifter

Har du tænkt over, hvor meget det egentlig koster at ansætte en håndværker i din virksomhed? Har du regnet på det? Værktøj. Arbejdstøj. Løn. Forsikringer. Feriepenge. Måske endda en bil.

Inden din nyansatte håndværker har udført ét eneste minuts arbejde, har det let kostet dig adskillige tusinde kroner.

Mit råd til dig, der overvejer at ansatte en håndværker, vil derfor altid være: regn på, hvad der bedst kan betale sig. Måske er det billigere, nemmere og mere fleksibelt at leje en håndværker.

Jeg har mange gange oplevet, at det ender med at være langt billigere at leje. Især, hvis du har projekter af kortere varighed eller opgaver on/off.

Ved at leje håndværkere skal du ikke tænke på bil, værktøj, arbejdstøj, løn, feriepenge, forsikringer osv. Samtidig får du en fast kontaktperson, der sætter sig ind i din virksomhed og derfor kan skabe et match til den helt rigtige håndværker. På den måde får du et samarbejde, der kører optimalt.

Hos flere udlejningsvirksomheder er der ovenikøbet den mulighed, at du gerne bagefter må tilbyde håndværkeren fast ansættelse, hvis du oplever, at lige denne person er den helt rigtige mand/kvinde i din virksomhed. Du ved ret præcist, hvem du ansætter, og hvad du får med netop den håndværker.

I min optik er det langt bedre og billigere end – nærmest i blinde – at rekruttere folk via Facebook, LinkedIn, fagforeningen eller det lokale jobcenter. På den korte bane kan det blive ret dyrt.

Har du prøvet at leje håndværkere – eller har du overvejet det?

Læs mere om vores byggeriafdeling her

Læs mere om vores el- og teknikafdeling her

Har du yderligere spørgsmål eller brug for flere råd omkring at leje medarbejdere, er du altid velkommen til at kontakte mig via LinkedIn eller ringe på tlf. 70 20 90 43.

Jon Flintholm

Del denne nyhed

Flere nyheder